İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, bu yılın mezuniyet töreninde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eymir Kültür Vakfı ile yaptıkları protokol ile İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun daha konforlu şekilde yenide inşa edileceğini söyledi.

İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, meslek yüksekokulunun depremde çok büyük bir hasar aldığını belirterek “Karşılıklı imzaladığımız protokol ile ODTÜ Eymir vakfı tarafından yeniden inşa edilecek binalarımız 10 bin metre karelik modern tesis haline getirilecek. Buradan değerli üyelerine üniversitemize büyük bir kampüs yapacak olmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun 1975 yılında yapılmış bir bina olduğunu ifade eden Rektör Tolga Depci “Burası büyük kompleks, aynı zamanda buranın yenilenmesi, modernize edilmesi zaten zaruriyet içerisindeydi. ODTÜ Eymir Vakfı ile ilk defa Van’da karşılaşmıştım, o depremi yaşamış bir rektörüm. 2011 yılındaki depremde üniversitenin ayağa kalkması, kalkınması amacıyla Eymir vakfının çok büyük destekleri olmuş, yapılaşmaları sağlamışlardır. Eymir vakfı ile eğitime gönül vermiş bir vakıf olduğu için üniversitemizin tekrar eğitim alanında yapılanması ve modernize edilmesi amacıyla görüşmelerimiz oluşmuştur. Bize destek olma sözü vermişlerdi. Yaptığımız tüm görüşmelerde İskenderun Meslek yüksekokulumuzun başta inşa edilmesi konusunda görüş ve fikir birliğine vardık. Yaklaşık 4 aydır bir çalışma ile beraber İskenderun Meslek yüksekokulu bir tane idari bina 5 tane tüm bölümlerin kompleksleri olacak şekilde ayrı on bin metrekarelik, bunun 4 bin metre karelik çok amaçlı bir meydan olacak şekilde 6 bin metre karesi kapalı alan olacak şekilde bir proje ile hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan kompleks projesinin tamamlandığını kaydeden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci “Her şey bitti sadece hayata geçirilmesi gerekiyor. ODTÜ Eymir, eğitime destek maksatlıyla kurulan Türkiye’deki birçok alanda özellikle eğitim ve üniversite bursundan her konuda destek olan bir vakıf. Destek olarak bizlerle hareket etmesinden dolayı bu çok büyük mutluluk kaynağıydı bir olay, üniversite adına teşekkür ederim. Kompleksimizin her şey bitti sadece hayata geçirmek kaldı. Bu çalışmaya Eylül ayında başlarız” diye konuştu.