İskenderun Meslek Yüksekokulu Yeniden İnşa Ediliyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve ODTÜ Eymir Kültür Vakfı arasında imzalanan protokolle İskenderun Meslek Yüksekokulu yeniden inşa ediliyor.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin girişimleri ile imzalanan protokol ile iki etap halinde bir yıl içerisinde tamamlanacak olan İskenderun Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde tasarlanan toplam 10.000 m2 alanın inşası başlıyor.

Bugün imzalanan protokol çerçevesinde eğitime destek vermeyi sürdüren EKV, İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde toplam 10.000 m2 alanda tasarlanan ve iki etapta yapılması planlanan destek projesinin birinci etabında; 2100 m2 kapalı alanlı makine birimi, 870 m2 kapalı alanlı Metalurji Birimi ve yaklaşık 4000 m2 çok amaçlı meydan ve kafeterya düzenlemesi ile ikinci etabında toplanan bağışlara paralel olarak 670 m2 kapalı alanlı inşaat teknolojisi birimi ile 670 m2 kapalı alanlı harita ve kadastro birimi yapılması ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne bedelsiz teslimi planlanmaktadır.

Eğitime ve üniversitesi İSTE’ye gönül vermiş bir Rektör olan Prof. Dr. Tolga Depci konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “geçtiğimiz aylarda yeniden yapılanma için görüşmeler yaptığımız Eymir Kültür Vakfı ile bugün bir protokol imzaladık. Eğitimin aksamadan ve mümkün olan en kısa zamanda normale dönerek devam etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Maliyeti bugünün değeriyle 74.144.154 TL olan projemizin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Eymir Kültür Vakfı’nın çok kıymetli yöneticilerine ve bağışçılarına şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Eğitimi iyileştirme yolunda beraber yürümekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

1986 yılında İstanbul’daki ODTÜ Mezunları tarafından “Eğitime Destek” maksadıyla kurulan Eymir Kültür Vakfı (EKV), kamuya yararlı kurum statüsüne sahip. Uzun yıllardır İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMİST) ile toplam 17.506 ODTÜ öğrencisine burs sağlamıştır. Bunun yanında üniversite kaynaklı bir kurum olarak EKV, diğer üniversiteler ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara da hizmet götürmüştür. 1999 depremi sonrasında ODTÜ mezunları ve ODTÜ dostlarının büyük katkıları, yardım ve bağışlarıyla depremden zarar görenler için prefabrik konutlardan oluşan yerleşkelerin proje ve yapım çalışmalarını başarıyla tamamlayıp teslim etmiş ve bu projeyle “Birleşmiş Milletler Habitat Ödülü”nü kazanmıştır.

2011 yılında meydana gelen Van Depremi sonrasında ODTÜMİST ile birlikte yürüttükleri çalışmalar ile 520 kişilik 2 katlı öğretim ünitesi 2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine teslim edilmiştir. Aynı zamanda bölgede 192 kişilik iki katlı Kız Öğrenci Yurdu inşa edilmiş ve bu girişim ile üniversitenin eğitim öğretime başlamasıyla öğrencilerin şehirde kalmalarına katkı sağlanmıştır.