Eymir Kültür Vakfı’ndan İskenderun’a yüksekokul

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve ODTÜ Mezunları tarafından “eğitime destek” maksadıyla kurulan Eymir Kültür Vakfı(EKV) arasında imzalanan protokolle İskenderun Meslek Yüksekokulu yeniden inşa edilecek.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin girişimleriyle imzalanan protokol ile iki etap halinde bir yıl içerisinde tamamlanacak olan İskenderun Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde tasarlanan toplam 10.000 m2 alanın inşası başlıyor.

İskenderun Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde iki etapta yapılması planlanan destek projesinin birinci etabında; 2100 m2 kapalı alanlı makine birimi, 870 m2 kapalı alanlı Metalurji Birimi ve yaklaşık 4000 m2 çok amaçlı meydan ve kafeterya düzenlemesi ile ikinci etabında toplanan bağışlara paralel olarak 670 m2 kapalı alanlı inşaat teknolojisi birimi ile 670 m2 kapalı alanlı harita ve kadastro birimi yapılması ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne bedelsiz teslimi planlanmaktadır.

İskenderun Meslek bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen Prof. Dr. Tolga Depci, “Geçtiğimiz aylarda yeniden yapılanma için görüşmeler yaptığımız Eymir Kültür Vakfı ile bugün bir protokol imzaladık. Eğitimin aksamadan ve mümkün olan en kısa zamanda normale dönerek devam etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Maliyeti bugünün değeriyle 74.144.154 TL olan projemizin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Eymir Kültür Vakfı’nın çok kıymetli yöneticilerine ve bağışçılarına şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Eğitimi iyileştirme yolunda beraber yürümekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: Sozgazetesi.com.tr