ODTÜ Eymir Vakfı İSTE’ye Yüksekokul yapacak…

ODTÜ Eymir Kültür Vakfı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde hasar gören İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) Meslek Yüksekokulu’nu yeniden eğitim öğretime kazandırmak için Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ile birlikte protokol imzaladı.

ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Genel Sekreteri F. Şebnem Karagöl ve Yönetim Kurulu üyesi İsmail Işık, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile birlikte hazırlanan protokolü törenle imza altına aldı.

Rektör Prof. Dr. Tolga Depci eğitim anlamında çok önemli bir protokolü imza altına aldıklarını belirterek “İskenderun meslek yüksekokulumuz çok büyük bir hasar aldı. 11 bin metre karelik modern tesis yapılması amacıyla ODTÜ Eymir vakfı (EKV) değerli üyeli üniversitemize büyük bir kampüs yapma sözünü verdiler” dedi.

Gücünü ODTÜ Mezunları ve ODTÜ dostlarından alan EKV, yıllardır sürdürdüğü geleneğin devamı olarak, bugün de İskenderun Teknik Üniversitesinin yanında yer aldığı ifade eden Vakıf Yönetim Kurulu üyesi İsmail Işık, “Deprem sonrası heyet olarak gelip ‘burada ne yapabiliriz’ diyerek çalışma başlattık. Hatay ve İskenderun ilçesindeki yerleri inceledik. Sonuçta nasıl bir katkımız olur düşüncesi hakim oldu. İskenderun Meslek Yüksekokulu’na geçtik ve ağır hasar almış yıkılacak bir binanın tamamını inceledik ve iki etap halinde bu meslek yüksekokulunu yeniden canlandırır ve binaları yaparız dedik, hemen kolları sıvadık. Çünkü bu bölge başta olmak üzere ara elemana ihtiyaç var” diye konuştu.

İmzalanan protokol çerçevesinde; İSTE-İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde, toplam 11.000 m2 alanda tasarlanan ve iki etapta yapılması planlanan destek projesi bulunduğunu belirten İsmail Işık “İlk etabında; 2100 m2 kapalı alanlı Makine Birimi, 870 m2 kapalı alanlı Metalurji Birimi ve yaklaşık 4.000 m2 çok amaçlı meydan ve kafe düzenlenmesi yapılacak. İkinci etabında ise EKV nin toplayacağı bağışlara paralel olarak, 670 m2 kapalı alanlı İnşaat Teknolojisi Birimi ile 670 m2 kapalı alanlı Harita ve Kadastro Birimi yapılması ve İskenderun Teknik Üniversitesine bedelsiz olarak teslim edilmesi planlanmıştır. Projenin toplam maliyeti bugünün değerleriyle74 milyon144 bin 154 TL bağışların akışına paralel olarak etaplar halinde bir yıl içerisinde gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.